[...] rozpuszczamy w wodzie lub w soku, a nie w mleku, to zawarta w niej szczątkowa ilość laktozy nie stanowi naprawdę żadnego problemu. Można też nabyć na naszym polskim rynku produkty ( dystrybutor z USA ), zawierające w swoim składzie laktazę - enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy. Powyższe pozwala każdemu klientowi, cieszyć się smakiem [...]
[...] mobilizacji dużych zasobów energii. Właśnie i tu dochodzimy do sedna kwestii węglowodanów w gainerach, których skład decyduje o jakości tego typu odżywek. Tańsze produkty, o nieco niższej jakości zawierają wyłącznie cukry proste (glukozę, fruktozę), sacharozę (dwucukier - ten, który masz w cukierniczce). Posiadają one wysoki GI, i z [...]
[...] przy zastosowaniu wysalania, lub też przez wytrącanie przy użyciu jonów wapnia z równoczesnym podgrzewaniem. Jednakże w wyniku tych procesów uzyskiwano w większości produkty nierozpuszczalne w wodzie. Inna wadą tego procesu było to, że w jego efekcie otrzymywano białka w postaci zdenaturowanej, przez co traciły większość swoich [...]
[...] przez okrągły rok i stale zwiększają masę mięśniową. Inni kulturyści spożywają 150-200 g białka dziennie. Pełne białko pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób, jaja i produkty mleczne) posiada zrównoważony skład, jeśli chodzi o niezbędne aminokwasy. W białku tkanki mięśniowej człowieka występują 22 rodzaje aminokwasów. Osiem spośród nich [...]
[...] skok insulinowy powodują cukry o wysokim indeksie glikemicznym takie jak słodycze, jasne pieczywo, słodkie napoje, itp. Problem ten jeszcze wyraźniej nasila się, gdy produkty będące źródłem szybko wchłanialnych węglowodanów spożywane są jako przekąski miedzy posiłkami lub na pusty żołądek. Pojawiający się w takich okolicznościach nagły [...]
[...] organizmowi w pożywianiu, aby wystąpił rozwój. Pozostałe dwanaście jest wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich [...]
Napisałem ten art z powodu tego , że brakowało artu uwzględniajacego rózne aspekty tego hormonu , więć go zrobiłem Nie ma co zamulać tylko odrazu do rzeczy Podstawowe Info Pierw Podstawowe info by zapoznać się z tym hormonem , i wiedziec za ile funkcjii zyciowych jest on odpowiedzialny ... Kortyzol, inaczej hydrokortyzon - naturalny hormon [...]
[...] sumienie, szczególnie wtedy, gdy się źle odżywiają. Lekarze zalecają, aby ZAMIAST SZTUCZNYCH WITAMIN SPOŻYWAĆ NATURALNE. Tzn. owoce, warzywa, mleko i jego przetwory oraz produkty zbożowe. Podkreślają także, że nieprawidłowe żywienie nie zniszczy nas od razu, lecz dopiero po latach. Witaminy syntetyczne są w takim samym stopniu przyswajalne [...]
[...] – mówi Matt Lovell, trener i specjalista ds. żywienia. Tłuszcz: tłuszcz tłuszczowi nierówny Ludzkie ciało potrzebuje tłuszczów – tak nas ukształtowała matka natura. Ale jedz produkty, które zawierają tłuszcze nienasycone, np. orzechy, oliwę, serek wiejski, mięso i sardynki. Jeśli zredukujesz ilość kalorii, rezygnując głównie z tłustych produktów, [...]
[...] płynów ustrojowy po treningu. Unikalna formuła EAA Xtra została dodatkowo wzmocniona dużą dawką Dibenkozydu aby zmaksymalizować działanie anaboliczne. http://www.activlab.pl/produkty/dla-mezczyzn/sila-i-muskulatura/view/346/EAA-Xtra 2.Crea Shot Crea Shot - 3 strzały prosto w mięśnie: 1. CreaShot - siła, energia, masa - 4 formy kreatyny o różnym [...]
[...] złożonych, natomiast zwiększyło się spożycie cukru. Dawniej spożywano żywność naturalną z dużą ilością błonnika. Obecnie dominuje żywność przetworzona. Na rynku mamy półprodukty i zamrożone gotowe dania, które mają skondensowaną energię, tzn. w małej objętości jest dużo kalorii. Dodajmy do tego brak czasu powodujący, że jemy nieregularnie, [...]
[...] owoc. Największe znaczenie ma pektyna, która w organizmie człowieka spełnia rolę jak gdyby miotły, wymiatającej z naszych kiszek resztki niestrawionych pokarmów, wchłania produkty nieprawidłowej przemiany materii (głownie fermentacji), reguluje działanie flory bakteryjnej, neutralizuje substancje toksyczne. Pektynie jabłek przypisuje się [...]
[...] wplyw na separację i definicję mięśni AAKG wydaje się być strzałem w dziesiątkę Dymatize Nutritrion. Betaina Betainy są to czwartorzędowe amoniowe sole aminokwasów, czyli produkty N-metylacji. Należą tutaj betaina buraczana, cholina, kreatyna. Niektóre z nich mają zdolność oddawania grup metylowych do różnych reakcji, podobnie jak metionina. [...]
[...] jego deficytu jest on intensywnie pobierany z kości. Jest to proces nieustanny i wówczas masa substancji kostnej zaczyna zmniejszać się. Wiemy już, że wysoko przetworzone produkty między innymi mleko, mięso, cukier i jego wyroby, tłuszcze zwierzęce, podczas procesu trawienia dostarczają organizmowi dużej ilości szkodliwych kwasów organicznych. [...]
Jakiś czas temu dietetyczka ułożyła mi spersonalizowany jadłospis, jednak -mimo kilku uwag, że posiłki mają być łatwe w przygotowaniu i najlepiej, żeby były to gotowe produkty w stylu kromka chleba wasa z czymśtam- dostałam program żywieniowy którego samo przygotowanie zabrałoby mi ze 2h dziennie, na co obecnie nie moge sobie pozwolić. Będę [...]
Co to właściwie jest gluten? Jaka jest różnica między celiakią, alergią na gluten a nadwrażliwością? Jaki jest wspólny mianownik „leczący” te przypadłości? Jakie produkty są dozwolone, niedozwolone na diecie bezglutenowej? Dlaczego wykluczamy gluten w chorobach autoimmunologicznych? Na te i inne pytania postaram się odpowiedzieć w poniższym [...]
[...] wyrzuty sumienia). -filozoficzne Nie spożywanie mięsa to odrzucenie postaw nacechowanych przemocą, brakiem zrozumienia świata i współczucia dla innych -humanitarne gdyby produkty roślinne zużywane na karmienie zwierząt hodowlanych przeznaczyć na nakarmienie głodnych na świecie, klęska głodu znikłaby. Żeby otrzymać 1 kg mięsa trzeba zużyć [...]
[...] lepszym wyjściem jest podanie dziecku mleka krowiego niż głodzenie go. II. Produkty mlekopochodne, pasteryzacja i jej konsekwencje Znacznie łatwiejsze do przyswojenia są produkty mlekopochodne, np. jogurty. Są one nieporównywalnie łatwiej trawione przez ludzki żołądek z jednej prostej przyczyny: to co ludzki żołądek trawi bardzo długo dużym [...]
[...] i łatwo odkładają w postaci tkanki tłuszczowej. CO, ILE i JAK JEŚĆ Regularne, urozmaicone posiłki Zalecane są co najmniej 3 posiłki dziennie, ale oparte o niskokaloryczne produkty. Ważne są też regularne pory posiłków. Odchudzanie nie polega na głodzeniu. Głodzenie na zmianę z jedzeniem 1-2 obfitych posiłków powoduje "rozregulowanie" przemian [...]
[...] o niższym IG w składzie sprawia, ze jest produktem na który warto zwrócić uwagę. Jednakże jeśli celujemy w cos taniego, w mniejszej ilości i dobrego smakowo, można obadac produkty takie jak Monster Mass Biogenixa, czy gainery Olimpu i Treca. Jak już wcześniej wspominałem wszystko w zależności od portfela, zapotrzebowania i upodobań smakowych. [...]